Mansikkakakku á la rommi
Tänään tulee vieraita vauvaa katsomaan, joten on kakun paikka.
Halusin tehdä tämän mustikoista, mutta
meidän metsässä niitä ei vielä ainakaan näkynyt.
Koristelun kanssa tuli kiire, joten pursotus
voisi olla paremminkin tehty...
Koristeena: mansikoita, kermaa ja krokantteja
Leivo 7 munan täytekakkupohja. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja kokoa kakku vuokaan. Laita vuoan pohjalle kakkupohja, kostuta-->täytä valkosuklaamoussella. Nosta toinen kakkupohja-->kostuta ja täytä mansikkamoussella. Vielä viimeinen kakkupohja, kostutus ja anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.
6 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 dl ranskankermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5dl mansikoita soseutettuna
Liuota vedestä puristetut liivatelehdet puoleen desiin kiehuvaa vettä.
Kaada liivateseos ed. mainittuun seokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi kermavaahto.
2 munaa
½ dl sokeria
2,5 dl flora vispiä
200g lime-valkosuklaata
6 liivatelehteä
tilkka vettä
Vaahdota flora vispi. Sulata suklaa mikrossa varovaisesti . Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.
Kommentit