Kesän viimeisistä mansikoista
Mansikkakakku á la rommi

140579.jpg
Tänään tulee vieraita vauvaa katsomaan, joten on kakun paikka.
Halusin tehdä tämän mustikoista, mutta
meidän metsässä niitä ei vielä ainakaan näkynyt.
Koristelun kanssa tuli kiire, joten pursotus
voisi olla paremminkin tehty...
Tämän ihanan kakun täytteet löysin Hellapoliisin blogista.
Muutin kostutusta, lisäsin sokeriveteen pienen tujauksen rommiaromia.
Koristeena: mansikoita, kermaa ja krokantteja

Leivo 7 munan täytekakkupohja. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja kokoa kakku vuokaan. Laita vuoan pohjalle kakkupohja, kostuta-->täytä valkosuklaamoussella. Nosta toinen kakkupohja-->kostuta ja täytä mansikkamoussella. Vielä viimeinen kakkupohja, kostutus ja anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.

Mansikkamousse:
6 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 dl ranskankermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5dl mansikoita soseutettuna

Liota liivatelehtiä kylmässä 5-10 min. Soseuta mansikat. Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja mansikat.
Liuota vedestä puristetut liivatelehdet puoleen desiin kiehuvaa vettä.
Kaada liivateseos ed. mainittuun seokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi kermavaahto.
Valkosuklaamousse:
2 munaa
½ dl sokeria
2,5 dl flora vispiä
200g lime-valkosuklaata
6 liivatelehteä
tilkka vettä

Vatkaa munat ja sokeria kuohkeaksi vaahdoksi.
Vaahdota flora vispi. Sulata suklaa mikrossa varovaisesti . Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.

Ja tältä näyttää kakun sisusta:
140765.jpg
Ps: Oli muuten tosi hyvää!