Kakkupohja:
150 g hienoksi jauhettua kuorittua mantelia
200 g pölysokeria
5 munanvalkuaista
Täyte:
300 g suolatonta voita
4 rkl sokeria
1 kupillinen kermaa
1 kupillinen kahvia
100 g hyvin hienoksi hakattua kuorittua mantelia
Koristeeksi:
tomusokeria
pannulla kevyesti paahdettua mantelia
2. Vaahtoon lisätään kuoritut, kuivat ja hienoksi jauhetut mantelit.
3. Seos levitetään neljäksi neliön muotoiseksi kakkupohjaksi uunipellin päälle.
4. Neliöt kuivataan miedossa uuninlämmössä vaaleanruskeiksi.
5. Neliöt irroitetaan varovasti ja ladotaan kerroksiksi, joiden väliin ja päälle sivellään ohuet kerrokset täytettä.
6. Täytettä varten kerma ja sokeri kiehautetaan ja sekoitetaan vahvaan kahviin.
7. Voi hierotaan kuohkeaksi ja kahviseosta lisätään siihen vähin erin kokoajan samaan suuntaan hiertäen. Lopuksi lisätään mantelit.
8. Nelikulmaisen kakun pinta koristetaan paahdetuilla mantelilastuilla sihdatulla pölysokerilla. Myös reunoille painetaan mantelilastuja.
Kommentit